溯溪的故事

My Chinese classes at ICLP ended last Friday, so as usual, we had to give final speeches. I ended up doing mine on my river tracing experience, so here is my final 演講! It is a more elementary Chinese translation of my last post, check out river tracing or how to feel 5 again to see pics from the adventure!

me giving my 演講

me giving my 演講

溯溪的故事

大家好!今天我要告訴你們我上上個星期六玩了一天的故事。

八月一號是我ICLP的朋友,有力,的生日。 因為他很喜歡攀岩,所以我們的朋友,聖恩,安排我們一起去宜蘭山上的河裡探險。

這個活動的名字叫溯溪 。 溯溪的時候,你得爬岩石 、爬瀑布 、跳下瀑布什麼的。 這是很好玩的活動,可是也很危險。

我很怕危險的事情。 我做危險事情的時候,常常覺得會死,所以我到烏來的時候非常緊張。可是我也是一個奇怪的人,因為我很喜歡害怕的感覺,但是也容易忘記害怕,最後我還是決定跟朋友一起去宜蘭玩。

溯溪以前,我們先認識認識我們三個嚮導 ,然後他們再借給我們像防寒泳衣、防水鞋、救生衣 、安全帽什麼的。

開始溯溪的時候,我覺得這個活動不太困難。 我在美國玩過別種河裡的活動。 那些河都很平靜,只要坐在內胎裏,就可以浮在水上。可是,沒想到我們這次走的路線卻是這麼困難!

最可怕的事情是爬第一個瀑布。 這個瀑布不太高,可是爬的時候非用攀岩的東西不可。 因為瀑布的水那麼冷、到處都是水,所以我一站在瀑布下,就不能呼吸。 我馬上就恐慌萬狀。我對嚮導說:「我不能呼吸!」他對我說:「只要呼吸,就好了!」他說得沒錯!

我爬完那個瀑布的時候,我覺得很驕傲。我覺得我想做什麼我就都能做得到。

最好玩的事情是,我們的嚮導要我們浮在河上,然後再跟朋友們勾著手臂,最後 嚮導再把我們大家拉進那個瀑布裡去。我們都覺得好像小孩子。 我高興得一邊笑,一邊哭起來了。

我發現我很幸運我在台灣能有機會出去玩,而且是跟好朋友們一起去探險!

謝謝大家。

final slide from 演講 powerpoint

final slide from 演講 powerpoint

And with that, I can’t resist posting this gem, which always pops into my head at the end of a school year.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s